Ismét lehet pályázni a HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázatára E-mail
2015. május 20. szerda, 11:01

A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2015/2016-os tanév I. félévétől kezdődően ismét pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók részére iskolájuk bevonásával

 

Pályázati kiírás
Pályázati adatlap
Diákjellemzési adatlap
Gyakori kérdések és válaszok


A  programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várjuk, akik jelenleg  érettségit adó középiskolában tanulnak és a középiskola befejezése után  nappali tagozaton gazdasági vagy műszaki szakokon terveznek továbbtanulni és diplomát szerezni.    Azon középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik a 2016/2017-es  tanévben vagy azt követően fognak leérettségizni és fejezik be  középiskolai tanulmányaikat. (Az érettségi éve: 2017 vagy azt követően  történik). (Azon diákok, akik 2015 június/ 2016 júniusban érettségiznek és fejezik be középiskolai tanulmányaikat nem jogosultak pályázni!) Kiemelten  várjuk olyan diákok jelentkezését, akik közgazdasági, pénzügy- és  számvitel, informatika, programozó, villamosmérnök, gépészmérnök,  vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon szeretnének  továbbtanulni a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a  támogató vállalatok részéről. (Az általunk elfogadott továbbtanulási  orientációról / felsőoktatási képzésekről a honlapunkról letölthető „ROMASTER – Gyakorikérdések és válaszok” dokumentumban található bővebb  információ.) Módosítás: ( 2015. május 07. csütörtök, 07:36 )
A program célja

 A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország.  A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő  nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek  tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő  piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a  versenypiaci környezetnek. A program lényeges elemei a vállalati  mentorálás illetve, hogy csak azokat a középiskolás diákokat támogatja,  akik gazdasági, műszaki, jogi vagy egészségügyi irányban tervezik a  továbbtanulást és a diploma megszerzését.

Kérjük, ajánlja fel adója 1 %-át a HBLF-ROMASTER Alapítványnak!

ROMASTER Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért

Mission Possible - Bárki feljuthat a csúcsra, csak van, akinek nehezebb.

Segítsen motivált és tehetséges roma fiataloknak a tanulás révén elérhető felemelkedésben.

Kérjük, ajánlja fel adója 1 %-át a HBLF-ROMASTER Alapítványnak!

Adószám: 18026834-1-41

www.romaster.hu, www.hblf.huROMASTER Nyári Tábor 2014

Idén 19 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért”  nyári táborában.  A támogató cégek által felkarolt tehetséges roma diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy improvizációs csapatépítő  tréningen vegyenek részt, valamint hogy egyéni interjún tesztelhessék  kompetenciáikat. Emellett sor kerül asszertivitás, vitakultúra és kezdeményezőkészséget fejlesztő tréningre is.

A jelenleg 28 hazai és nemzetközi vállalat anyagi és mentori támogatásával már, 2007 óta fut- a HBLF- ROMASTER ösztöndíjprogram-, olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok  számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után  felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi diplomát szereznek.  A program keretében jelenleg 67 roma fiatal továbbtanulását segítjük.

A HBLF-ROMASTER Alapítvány immár hetedik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári táborát  augusztus 24-28. között, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok  egymás- és mentoraik közötti kapcsolatát, fejlessze a diákok tudását,  kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.

A nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz improvizációs csapatépítő tréning a Momentán Társulattal. A fiatalok ellátogatnak a GE Hungary veresegyházi gyáregységébe is, ahol az üzletág tevékenységének bemutatása zajlik majd. A diákok nem csak a gyár működésébe nyerhetnek  bepillantást, de a nap folyamán lehetőségük lesz vezetőkkel is  megismerkedni, illetve pályaorientációs foglalkozáson is részt vesznek. A  tábor nem teljes a mentorok nélkül, így az idei évben rendhagyó módon a  támogató cégek mentorainak is lehetőséget adunk arra, hogy egy tréning  keretében, tudásukat átadva, a résztvevő diákokat segítsék a fejlődés  útján.

 


A Morgan Stanley kollégái az új munkatársak kiválasztásához igen gyakran alkalmazott  „Assessment Centerrel” várják majd a fiatalokat, akik emellett egyéni  interjún is tesztelhetik kompetenciáikat, ezzel is gyakorolva a  felkészülést egy jövőbeni állásinterjúra. A szakmai foglalkozásokból idén sincs hiány, hiszen a Krauthammer Magyarország szervezésében, a már előző években elsajátított képességeket  elmélyítve, idén olyan tréningen vesznek majd részt a diákok, ahol a  „Vitakultúra és ötleteink eladása” kap főszerepet. A  szakmai képzéseken túl kulturális programok is lesznek. A fiatalok  mélyebb ismereteket kapnak a roma kultúra világából, valamint táncházzal  várják őket a szervezők. Emellett szabadidős programokon is részt  vesznek majd, többek között a Római Kalandparkba tesznek látogatást, és a mostanában nagy sikernek örvendő kiszabadulós  játékot is kipróbálhatják a diákok. A tábortól zárásként Szentendre  nevezetességeinek megismerésével búcsúzunk.
Köszönjük az OD Partnernek a szervezésben nyújtott segítséget.

ROMASTER Nyári Tábor 2013


ROMASTER Nyári tábor

A HBLF immár hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári táborát (augusztus 21-25-e között), amelynek célja,  hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a  diákok tudását,kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli  közösséget.Idén 21 diák csatlakozott a tábori programhoz.

A tábor keretében volt improvizációs csapatépítő tréning a Momentán Társulattal, a diákok pályaorientációs mérésen vettek részt a Bárányfelhő Alapítvány szervezésében, pénzügyi oktatást tartottak nekik a Morgan Stanley  kollégái (családi költségvetés, pénzügyi tervezés és hitelek, diákhitel  témákban), a fiatalok ellátogattak az E.On székesfehérvári egységébe,  ahol megismerkedhettek a különböző szakterületekkel. A Hewlett-Packard  pénzügyi igazgatója interaktív előadást tartott arról, miért  nélkülözhetetlen a nyelvtudás és hogyan lett az angol a munka nyelve a  világon. Szó volt továbbá a közösségi média felelős használatáról, a  Krauthammer Hungary tréninget tartott személyes márka építése és  konstruktív szemlélet témákban. Az OD Partner Kft. foglalkozást tartott a  mentor-mentorált kapcsolatról egy szélsőséges eset feldolgozásán  keresztül.

A szakmai programok mellett megannyi kulturális  program részesei voltak a fiatalok: látogatást tettek a Vámpírok Bálja  musical előadáson (Roman Polanski eredeti darabját nemzetközi  alkotógárdával, új köntösben állította színre a PS Produkció a Magyar  Színházban), 3D-filmvetítésre látogattak illetve a budapesti Sziklakórház Múzeumban tárlatvezetésen vettek részt.

 
Megosztom<<  Augusztus 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!

Oldalainkat 3 vendég böngészi

http://www.fastrxmart.com/avodart buy cheap avodart online without prescription