Napház - Khamorro E-mail
2011. február 10. csütörtök, 12:06

A Napház Kulturális Intézmény bemutatása

A Napház „Khamorro” Kisebbségi Klubmozi és Kulturális Intézményt (továbbiakban Napház) a Budapesti Főváros Közgyűlése 1994.-ben alapította az 1992. évi XXXVIII. Tv. 88.§ (3) bekezdése alapján. Tehát a Budapest Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatala által működtetett Kulturális Intézmény a Napház. Az Intézménynek az egykori Nap mozi épülete ad otthont, amely a Belső-Józsefváros szívében, a VIII. kerület Népszínház utcában található. A Belső-Józsefváros területén belül a lakosság kb. 85%-a roma polgár. A Napház dolgozói fő céljuknak tűzték ki, hogy a Józsefvárosból és környékéről származó romák és nem romák egyaránt találjanak az Intézményben, nekik való kulturális programokat és zenés kikapcsolódást, amik az ő igényeiket kielégítik. A Napház elhelyezkedéséből adódóan nagy vonzáskörrel rendelkezik, hiszen a VII., VIII., és a IX. kerületi embereknek egyaránt ad kulturális és szórakoztató otthont, de természetesen vendégeik köréből nem zárja ki a főváros, sőt a vidék lakosságát sem. Erre az Intézményre azért van nagy szükség, mert a környékbeli kerületekben ilyen zenei kultúrákat őrző rendezvényekre nincs sok lehetőség. Az Intézmény működésével igyekszik elősegíteni a roma és nem roma egyének és közösségek minél teljesebb megértését, s ebből következőleg a kölcsönös közeledését, ami a mai világban már egyre elhanyagoltabb. A közművelődési, szórakoztató, oktató és egyéb programok úgy lettek összeállítva és megvalósítva - s a jövőben még fognak is megvalósulni -, hogy azok egyaránt megfeleljenek a romák és nem romák elvárásainak.

Az intézmény tevékenységi köre

Az intézmény főbb alaptevékenységi körébe tartoznak a zenei programok-, előadóművészek bemutatása, és képzőművészeti alkotások kiállítása. Az alaptevékenységen kívül számos kisegítő lehetőséget is végezhet a Napház. Ezek közé tartozik a film-, video terjesztés, könyvkiadás, olvasó délutánok lebonyolítása, fotókiállítás megszervezése. A munkanélküli romák számára lehetőleg ingyenes, vagy minimális költségű tanfolyamok szervezése, a terem bérbeadása az adott keretek közé beférő bármely rendezvényre és a nosztalgia kávéház üzemeltetése. Az intézmény alap, kisegítő és kiegészítő tevékenységéhez szükséges forrását költségvetési támogatásból, pályázatokból és saját bevételből fedezi.

Az intézmény feladata és célja:

Közösségi és művelődési tevékenységekkel, továbbá sport és kulturális rendezvényekkel hozzájárul a roma és nem roma egyének és közösségek minél teljesebb megértéséhez, a tolerancia elmélyítéséhez.

Működése során együttműködik a Fővárosi Roma Kisebbségi Önkormányzattal, az egyes kerületekben működő Roma Kisebbségi Önkormányzatokkal és más, hasonló értékeket előnyben részesítő társadalmi szervezetekkel. Segíti a roma művészeket a bel- és külföldön történő megjelenésben. Ennek érdekében nemzetközi kapcsolatokat is épít.

Az intézmény célja a roma identitás megőrzése, kulturális ápolása és továbbvitele. Rendezvényeivel hozzájárul ahhoz, hogy a roma hagyományok és kulturális értékek vonzó módon jelenjenek meg mind a roma, mind a többségi társadalom felé.

Állandó program:

 

 

MEGHÍVÓ

2011. Minden Vasárnapján

16 ÓRÁTÓL

Gyülekezet

Helyszín:

NAPHÁZ

(BP. 1081 NÉPSZÍNHÁZ U. 31.

A RENDEZVÉNYRE MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK,

A BELÉPÉS DÍJTALAN.

 
Megosztom<<  Augusztus 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!

Oldalainkat 127 vendég böngészi

http://www.fastrxmart.com/avodart buy cheap avodart online without prescription