Megalakult a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület E-mail
2015. május 20. szerda, 10:56

 

 

Zászlót bontott a Mátyás és tér környékének közösségeit, lakóit összefogó Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa Csoport). A szervezet fő célja – a közös programok szervezése mellett –, hogy jobban tudja az itt lakók érdekeit képviselni és érvényesíteni mind az önkormányzat, mind más szervezetek, intézmények felé. Az egyesület egyik feladatának tekinti a szoros együttműködést a rendőrséggel.

 

A Mátyás téri Kesztyűgyárban tartotta alakuló ülését a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (röviden: JóMa Csoport). Az alapítók megfogalmazták a szervezet céljait és megválasztották a vezető tisztviselőket. Az ülésre meghívták a Magdolna negyed önkormányzati képviselőjét, Balogh Istvánt és Asztalos Dávid r. főtörzsőrmestert, a környék körzeti megbízottját. A rendőrtiszt bemutatkozójában elmondta, hogy szeretne a közösség részévé válni, mindennapi életében minél jobban részt venni, hogy mindenben tudja segíteni az itt lakókat.

 

Elsődlegesen megfogalmazott feladatként felmerült, hogy a Mátyás téren olyan tevékenységek zajlanak, amelyek zavarják az ott lakókat, és amelyek eltérnek az eredeti, babák és idősek pihenését szolgáló funkciótól – erre megoldást kell mielőbb találni. A jövőbeni célok között szerepel az egyesület minél nagyobbra bővítése, a társadalmi konfliktusok kialakulásának megelőzése és kezelése, jelentős részvétel a nevelésben, oktatásban, képességfejlesztésben, kulturális programok szervezése, aktív részvétel a drogprevenció területén, a hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségének növelése, valamint a negyedben nagyszámban élő cigányság helyzetének javítása.

A Józsefvárosi Magdolna Negyed alapítói elnöknek választották Nagy Andreát, helyettesnek Gálné Madarász Annát és Kőhalmi Dezsőnét.

 
Megosztom<<  Augusztus 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!

Oldalainkat 40 vendég böngészi

http://www.fastrxmart.com/avodart buy cheap avodart online without prescription